miercuri, 5 aprilie 2017

Kenya - Hakuna Matata
Jambo




Am ales să vorbesc despre Kenya pentru că este una din cele mai recente călătorii și mă aflu, încă, sub puternica impresie a acestei țări pline de viață și culoare.

Am ajuns în Kenya anul trecut în perioada Crăciunului, împreuna cu familia și un grup de prieteni. În total 11 oameni. Această țară africană era pe lista noastră de mult timp și aproape îmbatrănise de când se afla acolo.De ce îmi doream să ajung aici? O să râdeti! Îmi doream să văd și să imbrățisez un baobab iar ideea a rasărit cu ceva timp în urma, când am citit pentru prima dată, Micul Prinț,. Sincer, eu mi-aș fi dorit să și escaladez unul, dar asta nu a fost posibil...


De această dată aventura a început chiar înainte de a întâlni leul sau leopardul. Când? Pai.. în chiar seara premergătoare zborului, când am citit ultimele informații trimise de agenție. Aveam nevoie, pe lângă documentele de călătorie și carnetul de vaccinări de o fotografie tip pașaport pentru a obtine viza de Kenya, la intrarea în țară. Dupa căutari febrile ne-am dat seama ca pentru David (fratele meu) nu avem fotografii iar în seara respectivă nu mai aveam unde să facem.In dimineata urmatoare la ora 9 aveam întâlnire cu grupul la aeroport și, dacă plecam riscam să ni se refuze viza și să ne intoarcem acasă. Ei bine, duminică dimineața la ora 7.30 am pornit în cautarea automatelor foto de la metrou si dupa ce am colindat prin cateva stații ne-am lăsat păgubași-niciunul nu funcționa. Dar, trăiască WhatsApp-ul și comunicarea cu ceilalți! In ultima clipă un coleg l-a anunțat pe David că în cartierul Titan este un studio foto care e deschis si duminica începand cu ora 8 (aviz amatorilor de senzații tari). Victorie!!! La 8.30 aveam fotografiile și ne îndreptam spre aeroport...

Am plecat de acasa plină de emotie, lăsând în urmă Bucurestiul înfrigurat, pentru caldura copleșitoare a Ecuatorului, imaginându-mi, deja, cum o să întalnesc triburi de oameni care trăiesc exact ca în urma cu două mii de ani, animale în mediul lor natural de viata și albastrul nemărginit al Oceanului Indian.

Tânăr masai

Masai Mara-siesta leilor
Safari la Oceanul Indian

                                                         


Kenya

Stat aflat în est-centrul Africii. Sud-Tanzania; Vest-Uganda; Nord-vest-Sudanul de Sud; Sud-est-Oceanul Indian; Nord-Etiopia; Est-Somalia
Formă de guvernământ - Republică (au obținut independența la 12 decembrie 1963)
Populație - 44,35 milioane de locuitori
Limba nationala - Swahili. Limbi oficiale-Engleza și Swahili
Moneda - Șilingul kenyan
Imn - Ee Mungu Nguvu Yetu (în limba română-O Dumnezeu al intregii Creatii)
Religie - Majoritar crestina (75%), 10% musulmani, 10% indigeni
Capitala - Nairobi


Zborul a fost, și de data aceasta, mai scurt decât mă așteptam (am plecat din București la ora 12.10 cu Qatar Airways iar la miezul nopții ne aflam deja în Nairobi).
În aeroport, surpriza a fost maximă! Ne-au întrebat de unde venim, ne-au separat de restul călătorilor și în mai puțin de 10 minute aveam, cu toții vize în pașaport. Nici vorbă, să ne întrebe cineva despre fotografii-fiecare ghișeu era prevăzut cu o cameră foto și automat pentru amprente... Vizele erau gratuite pentru copii sub 10 ani. A fost gratuită și pentru mine, deși implinisem 11 iar ei aveau pașaportul meu în fată. Adulții au plătit câte 50 de dolari pentru asta!

După întalnirea cu ghidul local ne-am îndreptat rapid spre un hotel aflat la marginea orașului. Hotelul, mărginit de un gard impunator avea la intrare un paznic îmbracat ceva mai gros decât umblasem noi cu o zi mai devreme in București (șuba, căciulă și fular). Noi, izbiți fiind de aerul cald, rămasesem în tricouri si ne uitam la el șocati. Pesemne, că pentru el aceasta era o temperatură foarte joasă... Ne-am dat seama că temperatura nu este niciodată cea pe care o arată termometrul, ci cea pe care o percepe fiecare...

Am preluat camerele si ne-am băgat rapid în pat. Aveam nevoie de energie pentru a doua zi!!!

Excursia noastră în Kenya a fost împarțită în două părți:

     - Prima parte - Safari în trei din cele mai frumoase parcuri naționale (Lake Nakuru, Lake Naivasha, Masai Mara)
     - A doua parte-Plaja la Oceanul Indian (Mombasa)

Dar, despre acestea o sa va povestesc in episoadele urmatoare! Deocamdată, pot să vă spun doar ca excursia in intregime a fost absolut fantastică, experientele traite au fost mult peste ce am asteptat si că a fost foarte greu sa aleg din miile de fotografii minunate pe acelea care merită cel mai tare sa fie publicate!



Tania Timoianu
Tania Timoianu Călător, autor de blog

Numele meu este Tania Timoianu și am 11 ani. Una din pasiunile mele este călătoria și până acum am avut șansa să vizitez zeci de țări și sute, poate chiar mii de locuri minunate din Europa, Asia, Africa sau America.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu