Pagina mamei


Eu cred că pentru a cunoaşte o ţară este important, în primul rând, să ştii unde se afla pe hartă, apoi trebuie să ştii câte ceva despre istoria ei, mai apoi ar trebui să aflii câte ceva despre religie şi ulterior sa "o iei la picior".


Cred, cu tărie că nu vei putea cunoaşte niciodată o tara şi oamenii ei de la adăpostul unei camere de hotel. Aşa am decis să cunosc lumea şi popoarele ei şi să îmi ajut şi copiii să o facă.

Astfel am plecat încă de când erau foarte mici şi am început cu Europa, folosind curse low cost. Ulterior, am prins curaj şi ne-am aventurat şi pe alte continente. Prima dată am ieşit din ţară când Tania avea 1 an şi 3 luni, am ajuns pentru prima dată în Africa când avea 2 ani si 8 luni, în America Centrală când avea 5 ani şi în Asia un an mai târziu.

Mi-am propus ca, pe lângă articolele Taniei, să adaug informaţii de ordin practic legate de bilete de avion, cazare, obţinerea vizelor, vaccinări, precum şi ce ar trebui să îţi pui în bagaje pentru fiecare destinaţie în parte.

Având în vedere că în unele excursii era foarte mică va fi, probabil, nevoie să o ajut să îşi împrospăteze memoria sau chiar să lucrăm împreună la unele dintre teme. Trebuie să ştiţi, însă, că memoria copiilor, ca şi a noasra, filtrează amintirile şi le reţine, în final, doar pe cele ieşite din comun, fie că acestea sunt experienţe negative, fie pozitive. Din acest motiv, probabil, ea îşi aminteşte foarte bine toate vacanţele pe care le-am avut după vârsta de 3 ani.

Acest blog se adresează, în primul rând, familiilor cu copii, dar nu numai...

Bagaje

În timp am învăţat să facem bagaje cât mai compacte, să punem tot ce avem nevoie dar să nu ducem cu noi lucruri inutile.
Vă transmit şi vouă ce am avut cu noi, ce ne-a prisosit, dar şi ce ar mai fi fost util..
Punem tot timpul în bagaje-pasapoarte, bilete de avion, autobuz, tren sau feriboat (în funcţie de destinaţie), rezervările pentru cazare, bani, cârduri, declaraţie notarială (în cazul în care copilul nu este însoţit de ambii părinţi), o copie xerox a paşapoartelor, asigurări medicale, ghid turistic, câte o carte, ceas, telefon şi încărcător, adaptor universal, un telefon de rezervă (pentru cartela locală), cameră foto cu încărcător, mică trusa de produse cosmetice (de volum mic, special pentru călătorii), mică trusa medicală, gel antibacterian, şerveţele umede şi uscate. Restul depinde de destinaţia călătoriei, durata ei, tipul de activităţi pe care urmează să le avem şi, nu în ultimul rând, de prognoza meteo estimată pentru perioada respectivă.
Tania Timoianu
Tania Timoianu Călător, autor de blog

Numele meu este Tania Timoianu și am 11 ani. Una din pasiunile mele este călătoria și până acum am avut șansa să vizitez zeci de țări și sute, poate chiar mii de locuri minunate din Europa, Asia, Africa sau America.

Un comentariu: